Dor de dulce

Mi-e dor de bunica. De zâmbetul ei cald, de mâinile ei muncite și de iubirea pe care mi-o purta. Mi-e dor de copilărie și de lipsa de stres. De mirosul din bucătărie și de momentele când așteptăm să se facă prăjitura în timp ce mâncam cu degetul toată crema rămasă pe marginea castronului.

Mi-e dor de mirosul de blat copt, de gustul de bezele dulci, de lapte de pasăre, de crema de zahăr ars sau de găluște cu prune. Mi-e dor de tortul cu mere și nuci, dulceață și scorțișoară pe care numai bunica știa să-l facă așa bun. Apropo, am descoperit o tartă delicioasă făcută din ingrediente 100% naturale cu cremă de vanilie și trandafirași din mere coapte aici.

Chiar și la vârstă de 88 de ani bunica îmi gătea mereu tot ce îmi doream. Mă simt norocoasă, am avut parte de cea mai minunată bunică care mă răsfața și mă iubea ca pe ochii din cap. Pentru ea, strălucirea mea din priviri și pofta cu care mâncam ce-mi pregătea îi erau de-ajuns, uitând de orele petrecute în picioare în bucătărie, gătind și spălând vase.

Abia acum conștientizez că nu îi era deloc ușor. Oh Doamne, urăsc să spăl vase, e groaznic. Durează 5 secunde să mănânci și 7 zile și 7 nopți să cureți tot dezastrul creat. Mai există și mașina de spălat dar atunci când o umpli de vase iar când se termină programul descoperi că ai uitat să pui pastila, farfuriile fiind mai murdare decât le-ai băgat, realizezi că n-ai nici un talent.

Acum am la dispoziție o grămadă de restaurante, brasserii și cofetarii pline de cele mai sofisticate, mai bune și mai arătoase prăjituri făcute cu toate cremele posibile de cei mai apreciați chefi…dar nu o mai am pe bunica. Bunica nu pregătea orice fel de desert. Ea făcea desert cu iubire. Cu multă iubire!

Cred că mai important decât gustul preparatelor e cu cine le împarți. Asta am învățat de la bunica. Să dăruiești și altora din puținul pe care îl ai. Să creezi amintiri frumoase și să-ți amintești cu drag de lucrurile care cu adevărat contează .

Mi-e dor de bunica și sper ca într-o bună zi să am nepoți cărora să le transmit tot ce m-a învățat ea. Dar pentru asta trebuie mai întâi să am copii 🙂

PS: până atunci sunt însărcinată cu prajituri

img_6057

 

 

ladulce

photo : La Dulce

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s